faq

De erelonen van de dokters van wacht zijn gelijklopend en volgen de RIZIV nomenclatuur. Wel is het zo dat de dokter van wacht zijn ereloon kan aanpassen wanneer er ‘ onredelijke eisen’ worden gesteld.

Hoewel we ons uiterste best doen om de wachtdienst vlot te laten verlopen,is het niet uitgesloten dat er iets misloopt. Aarzel niet ons hiervan op de hoogte te brengen.
U neemt hiervoor best contact op met uw eigen huisarts of met het bestuur van de kring , via deze weg ( zet hier link contact)

Vraag niet zomaar om een huisbezoek. Indien u zich kan verplaatsen ,bespaart u de dokter van wacht veel tijd.
Het is ook altijd betere geneeskunde in de dokterspraktijk.
Huisbezoeken worden dus enkel voorzien voor die mensen die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.

Ja, en dit meestal binnen de 24 u na het einde van de wachtdienst. Uw huisarts weet dus bij het volgende consult wat er gebeurd is en zal zich dan verder met de nazorg bezig houden.

De dokter van wacht kan de volledige waaier van de huisartspathologie aan. Onze betrachting is wel om enkel te consulteren voor die medische problemen waarvoor U niet kunt of durft wachten tot uw huisarts weer bereikbaar is.  Vaak heeft de wachtarts het erg druk en het oplossen van kleine probleempjes kan de dringende hulpverlening in de weg staan. Begeef U ook niet te snel naar het ziekenhuis. Bij twijfel kan de huisarts van wacht U helpen bij de beslissing al dan niet naar het ziekenhuis te gaan. Studies hebben aangewezen dat nog al te veel mensen zich op een urgentiedienst van een ziekenhuis aanbieden met een aandoening die heel makkelijk door de huisarts kan behandeld worden.

De wachtdienstbeurt is onderverdeeld in een dag- en een nachtshift. Voor de dagshift wordt de regio verdeeld in sector 1( Mortsel, Boechout, Vremde en Hove ) en sector 2 (Kontich, Waarloos , Lint en Edegem) en die loopt van 7 tot 21 uur. Voor de nachtshift worden de sectoren samengevoegd en is er dus maar 1 arts van wacht.

Bij beurtrol is één van de huisartsen  ‘van wacht’. Dit wil zeggen dat wanneer uw huisarts onbereikbaar is, zowel tijdens de week als in het weekend,  patiënten met dringende problemen ten allen tijde bij een huisarts terecht kunnen.