Hoe functioneert de wachtdienst

ARTS van WACHT: 0900 105 12 

De wachtdienst is opgericht voor het behandelen van dringende problemen als de eigen huisarts niet bereikt kan worden. Na het opbellen van de wachtdienst wordt u doorverwezen naar de dienstdoende arts die na een korte bevraging de dringendheid van de situatie zal inschatten.

Tips:

  • Raadpleeg de dokter van wacht alleen voor problemen die niet kunnen wachten tot wanneer uw huisarts terug beschikbaar is. De wachtarts heeft het vaak erg druk en het oplossen van kleine probleempjes kan de dringende hulpverlening in de weg staan.
  • Vraag niet steeds een huisbezoek. Indien u zich kan verplaatsen bespaart u de huisarts van wacht veel tijd door u zelf naar de praktijk te begeven. De meeste onderzoeken en behandelingen gebeuren trouwens beter in de praktijk dan bij de patiënt thuis.
  • Tijdens de werkweek contacteer je bij afwezigheid van je eigen huisarts eerst diens vervanger i.p.v. de wachtdienst.
  • Wacht niet tot ’s avonds/’s nachts voor problemen die zich overdag voordoen.
  • Tijdens de wachtdienst wordt in de regel GEEN chronische medicatie voorgeschreven, in het bijzonder geen verslavende medicatie (bv. slaappillen).
     

Hoewel we onze uiterste best doen om de wachtdienst vlot te laten verlopen, is het niet uitgesloten dat er iets misloopt. Aarzel niet om ons hiervan op de hoogte te brengen
U neemt hier het best contact op met uw eigen huisarts of met het bestuur van onze kring.

Recente nieuwsberichten

Kalender

ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Komende activiteiten

Er staan momenteel geen activiteiten op de kalender